Sieraden van Wil Kooper-Stoel & Juweeltjes van tekeningen van Rakesh Thapa

Deze expositie vindt plaats van 30 november t/m 26 januari. U bent van harte welkom!

Sieraden van Wil Kooper-Stoel & Juweeltjes van tekeningen van Rakesh Thapa

WIL KOOPER-STOEL

Sieraden Wil Kooper-Stoel / Geboren 24-3-1943 te Zwolle

Voltooide opleidingen:

- HBS-B.

- Logopedie en Foniatrie.

- Hoge School voor de Kunsten, Utrecht Hoofdvak: Schilderen.

- Zilversmeden.

Na 30 jaar werken en het opvoeden van meerdere kinderen, ben ik alsnog de opleiding tot beeldend kunstenaar aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht gaan doen. Deze opleiding heb ik voltooid in mei 2002.

Tien jaar geleden ben ik begonnen met het volgen van cursussen zilversmeden. In de loop der jaren heb ik daarin steeds meer mijn eigen weg gevolgd. De basis voor mijn sieraden is zilver, maar het eindresultaat ontstaat hoofdzakelijk door ‘verrassende’ objecten die ik tegenkom, zoals insecten, stenen en andere materialen, die ik er in verwerk. Mede door deze ‘toevalsfactor’ zijn al mijn sieraden unica, en dus meestal niet reproduceerbaar. Wel maak ik af en toe sieraden op verzoek. Rakesh Thapa (Nepal)

werk Rakesh Thapa

Rakesh Thapa (Nepal).Rakesh is 26 jaar en groeide op in Kathmandu. Hij is opgevoed in kindertehuis Hamro Niwas. Daar werd zijn belangstelling voor kleuren en tekenen gestimuleerd. In het begin schilderde hij veel huizen en landschappen. Toen hij 18 werd ging hij op zichzelf wonen en dat was een moeilijke tijd. Hij trok zich erg in zichzelf terug Hij schilderde toen veel vissen en visjes. Zijn werken zijn zeer kleurrijk. Nu zijn het weer veelal Nepalese huizen en hij vertrouwt erop dat de visjes wel weer terugkomen. Hij probeert met het schilderwerk in zijn onderhoud te voorzien. Hij maakt ook met artistieke vrienden in opdracht muurschilderingen. Rakesh is een vrije geest ….

Zijn werken zijn intrigerend. Vol symboliek en details waar de geïnteresseerde kijker zeer geboeid door zal raken…

Voor wie de nattigheid en de kou wil trotseren:

Beelden uit Zimbabwe en werken van Gerard Bes. Openingstijden iedere zaterdag en zondag van 14,00 t/m 17.00 uur of na tel. afspraak 06 11437988.

Geplaatst op maandag 16 december 2019.

Over De BeeldenTuin

Dit bericht is geschreven door De BeeldenTuin. Het bedrijf valt onder kunstenaar uit Woerden. Trefwoorden van De BeeldenTuin uit Zwammerdam : beeldentuin, exposities, kunstexposities, kunstige beelden, BeeldenTuin Alpen aan den Rijn, BeeldenTuin zwammerdam, beeldentuin woerden, beelden expositie zwammerdam, beelden expositie woerden, beelden expositie Alpen aan den Rijn, Wil Kooper-Stoel en Rakesh Thapa, sieraden van Wil Kooper-Stoel, tekeningen van Rakesh Thapa, Beelden uit Zimbabwe,.

Lees meer over De BeeldenTuin.