Online coaching, juist nu we tijdelijk minder direct contact met andere mensen hebben.

Individuele coaching, Duo-coaching, Teamcoaching, Training & Teambuilding

Online coaching, juist nu we tijdelijk minder direct contact met andere mensen hebben.

Het coronavirus en de maatregelen daaromheen kunnen angsten en onzekerheden oproepen die prettig zijn om met een coach te bespreken. Of wellicht heb je een ander vraagstuk waar je juist nu ruimte voor hebt om aan te werken.

Wat is online coaching?

Bij e-coaching of online coaching verloopt de communicatie via computer of telefoon. Je bent weliswaar niet fysiek in dezelfde ruimte als je coach, maar voert toch samen een gesprek: via video, chat, telefoon of mail. De combinatie met mail heeft een extra voordeel: schrijven over wat je bezighoudt, kan een positieve werking hebben op je ontwikkeling.

Vertrouwd gevoel

Online coaching is begeleiding op afstand en kan daardoor koud lijken. Daarom besteed ik extra aandacht aan de vertrouwensband. Ik ben deels online opgeleid en veel ervaring om op deze manier te coachen. Vaak durven mensen door de afstand juist sneller open te zijn. Bovendien bellen mensen vaak vanaf hun vertrouwde plek Je bent relatief anoniem achter een beeldscherm en daardoor deel je soms makkelijker wat er in je omgaat en kom je sneller tot de kern dan wanneer een coach in levenden lijve voor je zit.’

Juist nu

Een ander pluspunt is de relatief hoge contactfrequentie. Bij online coaching is het heel gebruikelijk om wekelijks één of twee keer contact te hebben met je coach. Je zet kleinere stapjes per keer, maar wel veel meer stapjes. Zo bereik je in kortere tijd je coachdoel.

Online coaching geeft je het gevoel dat er altijd een luisterend oor voor je is. Dat effect zie ik vooral bij “schriftelijke” trajecten, zoals via e-mail, waarbij je je verhaal kwijt kan op het moment dat je daar behoefte aan hebt. Dat ik als coach soms niet meteen reageert, doet daar opvallend genoeg niets aan af.

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Natuurlijk doen we dit telefonisch, met beeld. Na dit gesprek bepaal je of het wat voor je is en je verder wil. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Geplaatst op dinsdag 31 maart 2020.

Over Drielink Coaching

Dit bericht is geschreven door Drielink Coaching. Het bedrijf valt onder coaching uit Woerden. Trefwoorden van Drielink Coaching uit Woerden : individuele coaching, teamcoaching, teambuilding, bedrijfscoaching, coaching op maat, leerdoelen behalen, teamcoaching op maat, teamvertrouwen.

Lees meer over Drielink Coaching.